A hét napja dimenzióKampányelemzési és tervezési szempontból fontos és hasznos információ, hogy mely órákban, vagy napokon teljesít jól az oldalunk, érkezik a legtöbb megrendelés, van a legtöbb látogató stb. Erről már korábban írtunk is, hogyan vizsgálható egyszerűen és áttekinthetően. A hét napjait vizsgáló egyéni jelentés viszont titokzatos számozásba burkolózott eddig, 0-tól 6-ig kódolta a napokat.
Tudni kellett, hogy Vasárnap kezdődik a hét a Google Analyticsben, tehát a 0 az a vasárnapot jelentette, és így kellett azonosítani a többi napot is, ami nekünk talán ment, de a főnökünk, vagy ügyfelünk, akinek be kellett mutatni a jelentést, lehet, hogy furán nézett ránk. Meg a jelentésre. Vagy “fotosopoltuk” a jelentést, átírva a mezőket, vagy hosszas szöveges magyarázatot fűztünk hozzá, amit vagy elolvastak, vagy nem.
Most ezen segít egy új dimenzió, amit aki nem csinál gyakran egyéni jelentéseket, talán észre sem veszi, hogy végre van. (annyi apró változásra igaz ez, hogy nehezen észrevehető, mert az ilyesmit általában nem harangozzák be, egyszer csak lesz 🙂 )
Tehát, már választható a hét napjának neve dimenzió, amely nevének megfelelően névvel, és nem számkóddal ellátva jeleníti meg a hét napjait.
Jelenlegi szépséghibája, hogy ezt angolul teszi, de talán így azért kevesebb fejtörést okoz, mint amikor számokat láttunk csak.
Aki használta a Napok egyéni jelentést, annak érdemes frissítenie, aki nem, az lekattintva hozzáadhatja az egyéni jelentés sablont a saját profiljaihoz. (először egyet, majd az egyéni jelentés szerkesztésénél kiválasztható, hogy minden profilra érvényes legyen)

a hét napjának neve dimenzió Google Analyticsben