Lassan, de biztosan zajlik a még márciusban bejelentett új felhasználókezelő élesítése Google Analyticsben.
Azonban az eredeti bejelentéshez képest annyi változást felfedezhetünk, hogy:

– Felhasználók kezelése
– Szerkesztés
– Megtekintés és elemzés
mellett megjelent egy negyedik jogosultág is:
– Együttműködés.

Új felhasználókezelő google analyticsben

Az Együttműködés jogosultság segítségével a felhasználó képes publikus időjelzéseket hozzáadni, valamint a személyes eszközöket (pl. irányítópultok, szegmensek) megosztani és szerkeszteni.

Ez minden bizonnyal amiatt került be, hogy az eredeti bejelentés szerinti rendszerben a csak Megtekintés és elemzés jogosultsággal rendelkező felhasználók nem tudnak publikus időjelzéseket létrehozni, illetve az azóta bevezetésre került megosztható közös irányítópultok sem használható.

Az Együttműködés önmagában nem adható, magában foglalja a Megtekintés és Elemzést is. A Szerkesztés jogosultság esetén pedig szintén jár az Együttműködés és Megtekintés és Elemzés. (tehát nincs olyan, hogy valaki tudja szerkeszteni a fiókot/profilt, de nem látja az adatokat.
Egyedül a Felhasználók kezelése működik önállóan. (tehát aki a felhasználókat tudja kezelni, nem szükségszerűen látja az adatokat, vagy tudja szerkeszteni a beállításokat.)

Érdemes időről-időre ránézni a felhasználókezelői felületre, hogy elérhető-e már számunkra, és ha igen, akkor átgondolni, kinek milyen jogosultság lehet szükséges, és ez alapján beállítani az új rendszerben, ahol ugye már fiók, tulajdon és profil szinten is állíthatjuk. (Részletesebben lásd a korábbi bejegyzésünket)