figyelmeztetes-kicsi 2013 március végétől új felhasználókezelői rendszer lépett életbe a Google Analyticsben, ami sokkal rugalmasabb és bővebb kezelést tesz lehetővé, ezért ez a cikk aktualitását vesztette, kérlek olvasd el az új rendszerről szóló bejegyzésünket!

 

Jelenleg két felhasználói szint érhető el a Google Analyticsben, a felhasználó és az adminisztrátor.

Adminisztrátor

Az adminiFelhasználók listája az Analytics fiókszintjénsztrátor látja a teljes Analytics fiókot (minden benne lévő tulajdont és profilt), és módosítani tudja azt.

Az adminisztrátornak teljes körű hozzáférése van minden módosítási, hozzáadási és törlési lehetőséghez, a felhasználóktól kezdve a tulajdonokon át a profilokig.

Felhasználó

A felhasználó láthatja az adott profil vagy fiók minden adatát és jelentését, de annak beállításait nem tudja módosítani. Míg az adminisztrátor mindig látja a teljes fiókot, a felhasználói szintnél lehetőség van arra, hogy csak egyes profilokhoz adjunk hozzáférést.

Kinek milyen jogot adjunk?

Jellemzően több ember számára is szükséges, hogy hozzáférjen a Google Analytics adataihoz. Szüksége lehet rá az Adwords kampányt futtató munkatársnak/ügynökségnek, a fejlesztőinknek, a marketinges munkatársnak, a cégvezetésnek, a keresőoptimalizálási szakértőnek.
A legtöbbjüknek azonban elegendő, ha látják az egyes tulajdonok – vagy éppen csak konkrét profilok – adatait.

Ezért adminisztrátori jogot csak a lehető legszűkebb körnek adjunk, a többieknek elég a felhasználói szint is.
Miért fontos az, hogy minél kevesebb adminisztrátora legyen egy Analytics fióknak?

Mivel az adminisztrátorok minden módosítási lehetőséget elérnek – többek között tudnak törölni, felhasználót, profilt, tulajdont, fiókot, bármit az adott Analytics fiókban, ezért lehetőségük van visszaélni ezzel a helyzettel.
Sajnos számtalan olyan történetet hallottunk már, hogy megromló viszony miatt a távozó munkatárs, vagy a további együttműködést elbukó “tanácsadó” bosszúból törölte jobb esetben csak a tulajdonosok hozzáférését, rosszabb esetben sajnos a teljes fiókot.
Emiatt javasoljuk tehát, hogy minél kisebb kör kapjon adminisztrátori jogot, főleg külsősök esetében.

Amennyiben a feladat ellátásához szükséges adminisztrátori jogot biztosítani, a szerződésben térjünk ki rá, és biztosítsuk be magunkat az ilyen esetek ellen (pl. az Analytics fiókkal vagy annak adataival való visszaélés esetén kártérítést kell fizetni).

Ha mégis megtörtént a baj, és van Adwords fiókunk, felvehetjük a kapcsolatot az Adwords Ügyfélszolgálattal (vagy telefonon, vagy email küldésnél a Google Analytics -> Az Analytics-rendszergazdám elhagyta a szervezetet téma megadásával és a probléma rövid leírásával). Elméletileg 3-4 nap alatt segítenek elrendezni az ügyet, amennyiben jogos a kérés, és az nem garantálható, hogy a fiókban felgyűlt korábbi adatokat is vissza tudják állítani.