A 2012-es év egyik legnagyobb bejelentése volt az Universal Analytics, amely 2013 márciusa óta fut publikus bétában.
Eddig azonban csak új fiók létrehozásával lehetett használni, ami azt is jelentette, hogy az addigi adataink nem vihetők át, újra kell kezdeni, ami kényelmetlenséget és nehézséget okoz a legtöbb helyen.
Amióta bejelentették az Universal Analyticset, vártam, hogy eljöjjön végre a nap, amikor bejelentik, hogy már frissíthető a meglévő hagyományos fiók is Universal Analyticsre.
Ez a nap október 23-án végre eljött.Szokás szerint, fokozatosan fog kimenni a fiókokba a frissítés, néhány napon, esetleg héten belül mindenki számára elérhető lesz.
A Tulajdon beállításainál kell majd keresni erre vonatkozóan egy menüpontot:

universal analytics upgrade

Két lépésben lehet majd frissíteni:

Először meg kell nyomni a képen látható felületen a Transfer gombot, majd ki kell cserélni a régi ga.js-t tartalmazó követőkódot az analytics.js -es követőkódra.
Ez a lépés egyébként nem feltétlen szükséges, a régi kóddal is működni fog Universal Analytics módban, azonban nem lesz elérhető minden funkciója, így ha valamennyi előnyét szeretnénk élvezni az Universal Analyticsnek, mindenképp frissítsük magát a követőkódot is.
A transzfer időszaka 1-2 napot vesz igénybe, és ezalatt ne nyúljunk a beállításokhoz és a követőkódhoz, hogy az adatok megbízhatóak maradjanak.

A Google tervei szerint idővel valamennyi hagyományos követőkódot használó fiókot frissítik Universal Analyticsre automatikusan, ezért azt gondolom, hogy a jelenleg hiányzó remarketing is meg fog érkezni egy-két hónapon belül.
Akinek fontos az Analyticses remarketing használata, az egyelőre várjon még a frissítéssel, de a többieket csak bátorítani tudom arra, hogy amikor megjelenik a fiókban a transzfer lehetőség, éljenek vele, és próbálják ki az Universal Analytics adta lehetőségeket.