Nem elég, hogy szorgalmasan gyűjtögessük az adatokat a Google Analyticsben. Az adatgyűjtésnek akkor van értelme, ha utána azokat az adatokat folyamatosan figyeljük, kielemezzük, feldolgozzuk, és a belőlük tanultakat alkalmazzuk, vagy javítjuk a weboldalunkon, kampányainkban.
Az adatok gyors és egyszerű áttekintését támogatják az irányítópultok, a számunkra legfontosabb adatokhoz való gyors hozzáférést az egyéni jelentések, és a megfelelő szegmentálást, elkülönítést a speciális szegmensek.
Ezeket magunk is létrehozhatjuk, összeállíthatjuk, de egy analitikában kevésbé jártas felhasználó számára nehéz eldönteni, mit is tegyen ki az irányítópultjára, ha PPC kampányainak teljesítményét akarja figyelni, vagy milyen egyéni jelentést hozzon létre a közösségi média hatásainak elemzésére.
A neten több helyen lehetett már eddig is találni kész megoldásokat egy-egy problémára vagy kérdéskörre, azonban a Google most elindított egy gyűjteményt, amelyben immár hivatalos forrásból kaphatunk kész megoldásokat a különböző üzleti kérdéseinkre.
A Google Analytics solution galleryben egyéni jelentéseket, irányítópultokat és speciális szegmenseket tölthetünk le különböző üzleti célokra adaptálva: legyünk akár egy e-kereskedelmi oldal, vagy egy hírszájt, megtalálhatjuk a megfelelőt.
A galéria összeállításában olyan nagy, analitikában jártas és tapasztalt szakemberek segítettek, mint Justin Cutroni és Avinash Kaushik.
Bátran nézzük meg, és használjuk is az itt található megoldásokat, mert így gyorsan, egyszerűen juthatunk azokhoz az adatokhoz, amelyek az üzletünk számára valóban fontosak.
shared dashboardMielőtt kiválasztjuk, mit szeretnénk letölteni,  lépjünk be Analytics fiókunkba, majd válasszunk (sajnos nem minden választható opció esetén találhatunk megoldást, minden bizonnyal az év további részében folyamatosan feltöltésre kerülnek ezek is). Ekkor a képen látható üzenetet, vagy ahhoz hasonlót látunk. Válasszuk ki, melyik profilhoz szeretnénk adni, és ha szeretnénk, nevezzük át, majd kattintsunk a Létrehozás gombra.
Itt csak egy profilt választhatunk, de vagy a Download linkre való újbóli kattintással, vagy az adminisztrációs felületen később más profilokhoz is hozzáadhatjuk.