5000 sorFrissítés: 2013. áprilisának elejétől 5000 sorig már nem szükséges (de lehetséges) a lentebb leírt trükköt alkalmazni, mert megjelent a jelentéseknél a lehetőség, hogy 500 sor után 1000, 2500 vagy 5000 sort jeleníttessünk meg (és exportáljunk ki.) 5000 sor felett (20000 sorig, ami a maximum) azonban továbbra is a lentebb leírt URL átírás segítségével kérhetjük le a jelentéseket. (ez azonban perceket is igénybe vehet, legyünk türelmesek, ha ilyen mennyiségű adatot kérünk le)

Az eredeti bejegyzés 2013. február 14-én jelent meg.

A Google Analytics nem csak az online felületén teszi lehetővé az adatok vizsgálatát, hanem azokat ki is exportálhatjuk többféle formátumban, hogy utána kedvünkre végezzünk rajta további elemzéseket.
Azonban az exportálásról tudni kell, hogy mindig csak a képernyőn látható adatokat exportálja ki.
Azaz ha éppen csak az alapértelmezett 10 sort jeleníti meg, akkor az exportfájlban is csak az a 10 sor fog szerepelni.
Lehetőségünk van persze akár 500 sort megjeleníteni egyszerre, de nagyon sokszor (pl kulcsszavaknál, tartalom vizsgálatánál) ennél jelentősen több sorunk van.
Felmerül tehát az igény, hogy miként tudunk 500 sornál több adatot egyszerre kinyerni, hogy ne kelljen ötszázanként exportálgatni és utána egybe pakolni.

Erre van egy trükk, ezt szeretném most bemutatni, hogy könnyebben bánhassunk és vizsgálhassunk nagyobb mennyiségű adatot is.

500sor

  1. Válasszuk ki és nyissuk meg az exportálni kívánt jelentést, pl az organikus forgalom kulcsszavait, vagy az érkezési oldalak listáját. Ez lehet általános jelentés, vagy lehet egyéni jelentés is, a lényeg, hogy bizonyosodjunk meg róla, azokat a dimenziókat és mutatókat látjuk, amelyeket exportálni szeretnénk. Ha több fül van (célkészlet, e-commerce) csak az aktuálisan látható fül adatai kerülnek exportálásra (korábban ez nem így volt, minden fül adatait exportálta). Ezért ajánlott egyéni jelentést összeállítani, hogy minden kívánt adatot egyben lássunk.
  2. Állítsuk át a megjelenített sorok számát 500-ra (vagy akármennyire, a lényeg, hogy állítsuk át az alapértelmezett 10-ről.)
  3. Menjünk fel a böngésző URL sávjába, és keressük meg a Google Analytics aktuális jelentésének URL-jében explorer-table.rowCount%3D500 részt. Ez általában URL legvégén található. (ha ezt módosítottuk utoljára a jelentésen)tablerowcount
  4. Írjuk át az “500”-at (vagy amennyire átállítottuk a sorok számát) az exportálni kívánt sorok számára. Maximum 20000-t írhatunk be, ennél több sort nem fogunk tudni exportálni.
    csvformatum
  5. Nyomjunk entert, hogy újratöltődjön az oldal. Ez egy darabig eltarthat, főleg ha nagy számot írtunk be, mivel azt be kell olvasnia. Az is előfordulhat, hogy időtúllépés miatt nem tudja betölteni. Ilyenkor próbáljuk meg újratölteni (frissítés) vagy kevesebb sort beolvastatni. (korábban a látható jelentésben nem történt változás, maradt 500 sor megjelenítve, jelenleg azonban újratöltődés után az online felületen is látható az összes sor.)
  6. Válasszuk ki az exportálás menüpontban a kívánt formátumot. A trükk korábban csak a CSV formátumban működött, jelenleg minden típusra lekért  export tartalmazza.
  7. Mentsük el az exportot, majd megnyitva örüljünk az adatsorainknak, kezdődhet a munka!