A többútvonalas csatornák segítségével jó ideje nyomon követhetjük, hogyan hatnak egymásra kampányaink, a direkt konverziókon túl mennyire segítik a céljaink teljesülését.
Talán azt sem kell hosszasan magyarázni, hogy a display hálózaton megjelenő hirdetéseknek elsősorban brandépítő hatásuk van, alacsony a kattintottságuk, és a direkt konverziós képességük is, hiszen egy passzív környezetben érik el a látogatót. Ettől függetlenül fontos elemei a hirdetési stratégiának, mert legtöbbször ez az első lépések egyike, ahol elérjük a felhasználót.
Eddig csak a kattintott és az oldalon látogatást tett hirdetéseket tudtuk nyomon követni a többútvonalas csatornákban, arról nem volt információnk, hogy ha valaki látta a hirdetésünket, de nem kattintotta le, az milyen hatással bírt.
Hamarosan ez megváltozik, a Google bejelentette, hogy a Google Analytics többútvonalas csatornáiban hamarosan a hirdetésmegtekintések hatását is láthatjuk majd.

a Display hirdetések a konverziós útvonalban

A Többútvonalas csatornáknál az Áttekintés részben meg fog jelenni két új mutató:

impression assisted conversions

A felső a display hálózat megjelenítéseinek segített konverziói, a rich media pedig a youtube-os, illetve egyéb rich media formátumok (hirdetéskiegészítők, videóhirdetés lejátszás / megállítás, vagy teljes képernyőre tevés stb) hirdetések hatását mutatja.
Emellett lesz egy új interakciós típus választó is, ahol bepipálhatjuk, milyen interakciók esetében vagyunk kíváncsiak a segített konverziókra.

interaction type

Az Impression (megjelenés) esetén láthatjuk azokat a konverziós útvonalakat, amelyekben a célt elérő ügyfél látta valahol a hirdetésünket a display hálózaton, de nem kattintott rá.
A direct (közvetlen) esetén azokat láthatjuk majd, akik látták a hirdetésünket, de utána közvetlen látogatás során érkeztek az oldalunkra, és úgy konvertáltak.
Ha pedig a rich media érdekel minket (megnézte Youtube-on a videóhirdetésünket, megállította, kitette teljes képernyőre pl).
A legjobb konverziós útvonalakban a következőképpen fog megjelenni az ilyen érintési pont:

legjobb konverziós útvonalakban display megjelenítése

A Display felirat melletti szem a Display hálózatot, a csapó pedig a Youtubeos hirdetéseket szimbolizálja. Egyéni csatornacsoportokkal természetesen tovább lehetséges bontani, vagy más módon csoportosítani őket.

Az eszköz egyelőre még nem érhető el mindenki számára, ha szeretnénk minél hamarabb (a teljes elérhetőség előtt) kipróbálniezen az űrlapon feliratkozhatunk.
A szolgáltatás használatához arra is szükség van, hogy a követőkódban a vizuális hirdetői támogatás engedélyezve legyen. (Adminisztrálás -> Tulajdon, Követési adatoknál kapcsolható be, és a kódot is frissíteni szükséges utána). Amíg ez nincs meg nincs is értelme elküldeni az igénylést.
Miután megjelent a fiókunkban a lehetőség a google display hálózat megtekintéseinek az elemzésére, még egy dolgunk lesz, be kell kapcsolni, hogy elkezdődjön az adatgyűjtés:

GDN impressions on

Az Adminisztrálás ->fiókszint, Adatforrások menüpontban lesz egy opció, amivel bekapcsolhatjuk, ugyanis az adatgyűjtés csak akkor, és csak addig történik, amíg ez ON-ra van állítva.