Január 30-án jelentette be a Google, hogy a Google Analytics Remarketing funkciója új kinézetet, és hasznos újdonságokat kapott.
Sajnos az Universal Analytics-be még mindig NEM érkezett meg a Remarketing, a változás továbbra is csak a hagyományos Google Analytics fiókkal rendelkezőket érinti, de bízunk benne, hogy ez a mostani változás előfutára annak, hogy hamarosan az UA fiókok is kapjanak Remarketinget.
A változások a következő pár hétben fognak élesedni, szokás szerint fokozatosan, érdemes figyelni, mikor változik.

remarketing interface

Az új kinézet bizonyos szempontból nem is új: lényegében a szegmentálás kezelőfelületét kapta meg a Remarketing, teljesen jogosan: maga a lista a weboldal egy szegmensére vonatkozik.
Az újítás is ezzel kapcsolatos: mostantól korábbi szegmenseinket, vagy akár a Solution Gallery-ben elérhető szegmenseket (elérhető kimondottan Remarketing kezdőcsomag is) egyszerűen remarketinglistává tehetjük, nem szükséges újra, külön összekattintgatni az ottani felületen.

Ez megkönnyíti a listák használatát, akinek eddig az volt a kifogása, hogy bonyolult és nehézkes használni, kénytelen lesz újat keresni, vagy végre valóban használni a remarketinget hirdetéseinél.