Ahogy már írtunk róla, megújult a célok beállításának felülete, ami sok hasznos újdonságot hozott (mint pl a sablonok, amelyek már el is tűntek nálam, lehetséges, hogy nem váltak be).
Azonban pár nehézség is felmerült velük kapcsolatban, ezekre próbálunk most tippeket adni, hogyan kezelhetjük őket.

Cél sorszáma helyett ABC sorrend

Korábban a cél száma szerint (1-es, 2-es stb) volt sorba rendezve, még a célkészletek is elkülönültek az adminisztrációs felületen.
Az új kezelőfelületnél azonban ABC sorrendben vannak a célok, és csak az elmúlt hét nap célteljesüléseinek száma szerint tudjuk átrendezni.
Márpedig a korábbi készlet és sorszám szerinti rendezés hasznos volt, hiszen általában azonos típusú célokat rendezünk egy készletbe, amelyek az ABC-ben messze kerülhetnek egymástól.
Ezt úgy kerülhetjük ki, ha megváltoztatjuk a nevüket úgy, hogy elé tesszük a cél számát, illetve amikor újat hozunk létre, akkor elé tesszük a számát:

célok számozás rendezéshez

 Célkészletek használata

Korábban amikor új célt akartunk létrehozni, megválaszthattuk melyik célkészlet melyik célja legyen, tehát akár a huszadik céllal is kezdhettük.
Most erre nincs lehetőség, amikor a cél létrehozása gombra kattintunk, automatikusan a következő szabad helyre kerül az új cél.
Azonban ha csoportosítani akarjuk a céljainkat, ez nem túl praktikus.
A megoldás, hogy helyőrző célokat hozunk létre, lényegében elkészítjük mind a húsz célt, és amelyik helyen épp nincs aktív cél, azt kikapcsoljuk. Így feltöltve a helyeket a későbbiekben bármelyik kívánt helyre hozzáadhatjuk majd az új célunkat, csak szerkeszteni kell az adott helyen lévő inaktív célt, és bekapcsolni.
Érdemes oldalmegtekintés alapú inaktív célt létrehozni helytartásra, mert az a leggyorsabb. Az inaktív céloknál nem történik adatgyűjtés, és nem látszanak a jelentéseknél sem.

cél létrehozása helyfoglalásra

Felvetődik a kérdés, hogy a változások előrevetítik-e a célkészletek megszüntetését, viszont az azzal is járna, hogy a jelentésekben is máshogy jelennek meg. Biztos vagyok benne, hogy még fog változni a kezelőfelület, hiszen egy hónapja újult meg, és máris volt változás (bár nem tudom, a sablonok hiánya globális, esetleg tesztelés miatt van, de biztos, hogy egy hónapja még voltak nálam, most meg nincsenek.)

A tippeket a Lunametrics blogjában olvastam.