Július közepén jelentette be a Google, hogy megújul a szegmentálás is Google Analyticsben.
Eddig is hasznos és gyakran használt eszköz volt az egyéni szegmensek rész, de voltak korlátai.
Az elkövetkező pár hónapban folyamatosan megy ki a frissítés, lássuk, milyen újdonságok várhatóak:

new advanced segmentation in Google Analytics

Felhasználói szegmentálás

Az egyéni szegmensek eddig látogatás alapon működtek. A továbbiakban is elérhető lesz ez a verzió, de mellé érkezik a felhasználó alapú szegmentálás is. Így vizsgálhatóvá válnak demográfiai vagy viselkedés alapon a felhasználók.

példa:
Vizsgálhatjuk az X összegnél többet (esetleg kevesebbet) költő látogatók csoportját. A látogatás alapú szegmentálásnál eddig csak azokat láthattuk, akik egy látogatás során érték el az X értéket. A felhasználó alapúval mindegy, hogy hány látogatás során milyen részösszegekből áll ez össze, ha a vizsgált időszakra összességében eléri az X értéket, akkor bekerül a szegmensbe.

Kohorsz analízis (cohort analysis)

A kohorsz analízis során egy adott csoport viselkedését vizsgálhatjuk akár magában, akár mással összehasonlítva. Például a karácsonyi hajrában vásárlókat a karácsony utániakkal, vagy akik bizonyos promóció hatására iratkoztak fel, stb. Ez a fajta elemzés eddig nehézkes volt Analytics-en belül, egyéni szegmenseket, vagy eseményeket kellett létrehozni, hogy szegmentálhatóvá váljanak egy bizonyos tevékenyéghez (például első vásárlás, legutóbbi vásárlás) kapcsolódóan a felhasználók.
A felhasználó alapú szegmentálással, illetve az új kezelőfelülettel ez sokkal egyszerűbbé válik.
(és például a remarketing során is ilyen kohorszokat készítünk)

Sorozat szegmens (sequence segment)

Lehetőségünk lesz egyszerűen összeállítani olyan szegmenseket, amely viselkedési minták vagy történések sorozatára épül.  Kombinálhatjuk a látogatásokon és a felhasználói viselkedésen alapuló lehetőségeket, így akár több látogatáson átívelő eseménysorozatot is megadhatunk szekvenciaként.
Példa: A látogató konkrét érkezési oldalon kezd, meglátogat megadott aloldalakat, majd ezután konvertál. Kicsit hasonlóan a célfolyamathoz, de sokkal gazdagabb elemzési lehetőséggel.

Szegmens sablonok

Bár mindig akár nulláról is kezdhatjük a szegmens építést, a leggyakoribb esetekre lesznek előre elkészített sablonok:  Demográfia (Demographics), Technológia (Technology), Viselkedés (Behavior), Első látogatás adata (Data of first visit), Forgalmi források (traffic sources) és E-kereskedelem (E-commerce).
Szegmenseink építése során akár több sablont is összekombinálva építhetjük fel őket.

Új felhasználói felület

new segmentation UI

Ahogyan az adminisztrációs felület is folyamatosan újul meg, így a szegmentálás is új kezelőfelületet fog kapni, amely segítségével egyszerűbben, Fogd és vidd (Drag&drop) módszerrel “dobálhatjuk” össze a szegmenseinket, ráadásul kereshető, szűrhető és rendezhető lesz a meglévő szegmensek listája, amire már nagyon, nagyon régóta vártunk.

Bízunk benne, hogy hamarosan minél többünknek elérhetővé válik (a több hónapos roll-out nem túl bíztató, főleg hogy a márciusban beharangozott felhasználókezelő sem érkezett még meg).