Ahol több ember kezel valamit – legyen az weboldal adminisztrációs felülete, Adwords kampányok, vagy maga a Google Analytics, felmerül a probléma, hogy egyes változásokat ki és mikor hajtott végre, és ha nincs megfelelő változáskövetés, nehéz az egyes hibák miatti felelősöket megtalálni.
A Google Analytics eddig nem nyújtott kész lehetőséget arra, hogy lássuk, ki mikor és mit módosított a fiókban, tulajdon szintjén, profilban, szűrőben, felhasználók közt.
Ez hamarosan megváltozik, érkezik a változáskövetés.

ActivityLogTab

 

Az adatok a fiókszinten a Fiókbeállítások és Adatforrások közt lesz majd megtalálható, Változástörténet, vagy hasonló néven (magyar kezelőfelület esetén).
Itt láthatjuk a módosítás dátumát, hogy milyen email címet használó felhasználó végezte a módosítást, és mit csinált. (pl törölt egy szűrőt egy profilból, vagy módosította egy felhasználó hozzáférési szintjét a fiókban)
Az adatok 180 napra visszamenőleg lesznek elérhetőek, azt gondolom, hogy ez elegendő idő kell legyen a hibák és a hibás felderítésére, és csak adminisztrátori szintű felhasználók számára lesz látható.